Financiële planning

Heeft u voldoende bestedingsruimte, ook na uw pensionering? Zijn er veranderingen in uw persoonlijke situatie of onderneming die van invloed kunnen zijn op uw vermogen, nu en in de toekomst? Financiële planning helpt u bij het in kaart brengen van uw financiële situatie en het plannen van uw financiële toekomst.

Scenario’s
Iedere schets van uw financiële levensloop is vanzelfsprekend een momentopname. Een goed financieel plan houdt echter ook rekening met veranderingen en onvoorziene tegenslag. Dit gebeurt door meerdere scenario’s door te rekenen. Zo weet u precies waar mogelijke risico’s zitten, wat u al goed heeft geregeld en wat u nog moet aanvullen of bijsturen. Kortom: u verkrijgt een helder totaalbeeld van uw wensen en mogelijkheden.

Persoonlijk financieel plan
Een goed persoonlijk financieel plan biedt inzicht in de ontwikkeling van uw inkomen, uitgaven en vermogen en helpt u risico’s te beheersen. Denk bijvoorbeeld aan:

  • uw loopbaan- en salarisontwikkeling;
  • uw pensioenopbouw;
  • uw woonlasten en de waarde van uw woning;
  • de kosten van studerende kinderen;
  • risico’s zoals arbeidsongeschiktheid en het verlies van uw partner.

Onze adviseurs kunnen u hierin bijstaan, zodat u hier waar mogelijk in een voortijdig stadium op kunt anticiperen. Zowel in de afwikkeling van een specifieke situatie (pensioen, schenken etc.) als met een integraal financieel plan. Hierdoor krijgt u grip op uw financiële toekomst en kunt u hier voortijdig op anticiperen. 

Financiële planning biedt perspectief
Bekijk de onderstaande video voor meer informatie over financiële planning.

Meer weten?
Wij nodigen u uit om vrijblijvend contact op te nemen met ons.

Financiële planning is een dienst van Westerveld en Vossers Pensioen- en Inkomensadvies B.V.