Pensioen

Pensioen en inkomensadvies Westerveld en Vossers

Wanneer gaat mijn AOW in? Wanneer kan ik met pensioen? Kan ik eerder stoppen met werken? Hoeveel (extra) pensioen moet ik hiervoor opbouwen? Uw pensioen is een belangrijke bron van inkomsten op uw oude dag. Ook kunt u via een partnerpensioen of nabestaandenpensioen zorgen dat uw naasten financieel goed verzorgd achterblijven. U kunt met al uw vragen over uw pensioen bij ons terecht. Ook indien u voor uw werknemers een pensioen wilt regelen, kunnen wij u hierbij adviseren.

Wat is uw inkomen na pensionering?
In het gunstige geval bestaat uw inkomen na uw pensionering uit drie delen: AOW, werknemerspensioen en het zogenaamde derde pijlerpensioen. Veel ondernemers maken bijvoorbeeld gebruik van de mogelijkheid van banksparen of een lijfrente om pensioen op te bouwen in de derde pijler.

  • Individueel pensioen

Wij kunnen voor u bekijken of uw pensioen volstaat of dat er nog stappen genomen kunnen worden om uw pensioen aan te vullen, zodat u later niet voor financiële verrassingen komt te staan. Wellicht staat u op het punt van pensionering? Wij helpen u graag om uw pensioen aan te vragen en u te adviseren bij eventueel te maken keuzes zoals bijvoorbeeld uitruilen of variabele pensioenuitkeringen.

  • Pensioen voor uw werknemers

Heeft u een eigen bedrijf of bent u werkzaam in een bedrijf en wilt u pensioen regelen voor uw werknemers? Wij kunnen uw situatie in kaart brengen en adviseren welke financiële oplossing het beste past bij uw situatie. In het Dienstverleningsdocument Pensioen staat beschreven wat wij voor u kunnen doen en hoeveel dat kost.

Meer weten?
Wij nodigen u uit om vrijblijvend contact met ons op te nemen.

Tip! Een overzicht van uw pensioen kunt u raadplegen via www.mijnpensioenoverzicht.nl.