Aanvraag tegemoetkoming vaste lasten (TVL)

Datum gepubliceerd: maandag, 06 juli 2020 Ga terug naar het overzicht

Hoort uw onderneming bij de sectoren die het meest zijn geraakt door de maatregelen rond het coronavirus? Ondernemers in specifieke branches kunnen de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) aanvragen. De eerdere tegemoetkoming in de vaste lasten (TOGS) konden wij als intermediair voor u aanvragen. Voor de nieuwe regeling (TVL) is dit helaas niet mogelijk. Om deze subsidie bij het RVO te kunnen aanvragen heeft u een eHerkenningmiddel of DigiD nodig. In dit artikel meer informatie over het benodigde identificatiemiddel.

Update 23 juli 2020: Inmiddels zijn enkele brancheorganisaties gezamenlijk in overleg met het ministerie van Financiën om te kijken of de accountant of fiscalist toch TVL voor de ondernemer kan aanvragen. Mogelijk kunnen wij hierdoor alsnog de TVL voor u aanvragen. Heeft u de bijdrage van de TVL niet direct nodig? Dan is ons advies om nog even te wachten met aanvragen. Dan is ook beter inzichtelijk hoe de omzet zich heeft ontwikkeld.

Zelf aanvragen via eHerkenning of DigiD
U dient dus voor de aanvraag zelf een eHerkenningmiddel op niveau 1 (of hoger) aan te schaffen, indien u dit nog niet heeft. Heeft u geen eHerkenning? Dan kunt u als zzp’er, bestuurder of eigenaar van een mkb-bedrijf ook inloggen met uw DigiD.

Wat moet u doen?
U vraagt de TVL via mijn.rvo.nl aan. Dit kan tot en met 30 oktober 2020 om 17.00 uur. Voor uw aanvraag heeft u eHerkenning niveau 1 (of hoger) of DigiD nodig. Gebruikt u DigiD? Dan moet u degene zijn die bij KVK staat geregistreerd als eigenaar of bestuurder van het bedrijf. U kunt de subsidie voor uw onderneming alleen zelf aanvragen.

Heeft u nog geen eHerkenning?
Via eHerkenning kunt u bij ruim 400 instanties veilig inloggen om online uw zaken met de (semi)overheid te regelen. Bekijk het overzicht van aangesloten dienstverleners. Zo kunnen zij verifiëren wie u bent en of u hiervoor bevoegd bent. Er zijn meerdere betrouwbaarheidsniveaus. Hoe hoger het niveau, hoe meer gevoelige informatie u kunt uitwisselen. eHerkenning is persoonsgebonden.

Welke leveranciers zijn er voor eHerkenning?
Bekijk het leveranciersoverzicht voor een lijst van de aanbieders en tarieven. De tarieven zijn afhankelijk van de leverancier en het betrouwbaarheidsniveau.

Tip! Mogelijk kunt u een tegemoetkoming aanvragen voor uw eHerkenning indien u ook gebruik maakt van het speciale Belastingdienst EH-3-inlogmiddel. Lees meer >

Meer weten?
Neem voor vragen omtrent de aanvraag van de TVL contact op met Arjan Bokkers. Voor vragen omtrent de aanvraag van eHerkenning kunt u contact opnemen met Esther Kruese. Bekijk ook de website eHerkenning en de meest gestelde vragen over eHerkenning.

Tip! Bekijk dit artikel voor meer informatie over de TVL.