Administratie: uitbesteden of zelf boeken?

Datum gepubliceerd: dinsdag, 30 juli 2019 Ga terug naar het overzicht

Veel ondernemers vragen zich af wat nu voordeliger is: uw administratie zelf doen of uitbesteden? Hieronder hebben wij de voor- en nadelen voor u op een rij gezet. Vaak is het per saldo interessanter om de administratie uit te besteden. Hieronder leest u waarom.

 

U boekt zelf U besteedt uw administratie uit
Kwaliteit +/-
Afhankelijk van wie er boekt. Indien er niet juist geboekt wordt, zullen wij alsnog uw administratie moeten nagaan en eventueel corrigeren.
++
Hoge kwaliteit. De medewerkers zijn ervaren. Onnodige correcties worden voorkomen.
Continuïteit +/-
Afhankelijk van uw tijd en prioriteit. En de aanwezige back-up binnen uw organisatie. Bij ziekte of vakantie kan de continuïteit in gevaar komen.
++
Uw administratie is de hoofdtaak voor een accountantskantoor. Zij zijn hierin gespecialiseerd, dus u kunt rekenen op een snelle verwerking. Er is voldoende back-up, dus er is altijd iemand beschikbaar voor uw administratie.
Gemak
U wordt er zelf mee belast. Vaak ook wanneer het net even niet gelegen komt. U bent goed in ondernemen en dat mag niet lijden onder administratieve rompslomp.
++
U heeft geen omkijken naar uw administratie en dus meer tijd voor belangrijker zaken: uw onderneming en uw gezin.
Inzicht in administratie +/-
Wanneer u tijdig uw administratie bijwerkt en zelf een management tool heeft voor inzage.
++
Mits u uw facturen regelmatig aanlevert (doorsturen via e-mail of app), is uw administratie direct bijgewerkt in de Management Monitor (online dashboard).
Kosten +/-
Afhankelijk van de kosten van diegene die boekt. Wellicht moet u er iemand (fulltime of parttime) voor in dienst nemen, met alle kosten en werkgeversrisico’s van dien.
+/-
Aan uitbesteden hangt een kostprijs, maar dit hoeft niet per se duurder te zijn, vanwege de te behalen efficiency voordelen.
Mogelijkheden via Westerveld en Vossers U boekt zelf via een online inlog.
Wij controleren uw administratie en verwerken deze tot een jaarrekening en bijbehorende fiscale aangiftes.
Geheel uitbesteden. U verzendt uw facturen naar ons en wij verwerken uw gehele administratie. Via de Management Monitor heeft u altijd een actueel inzicht in uw administratie.

Conclusie
Wanneer we naar het totaalplaatje kijken, is het uitbesteden van de financiële administratie vaak interessanter. Als ondernemer heeft u er dan geen omkijken naar, ook bij vakantie, ziekte of andere afwezigheid. Ook heeft u vaak een beter inzicht in uw financiële situatie, dankzij een snelle verwerking en het online financieel dashboard. Daarnaast hoeft u niet extra iemand in dienst te nemen, met alle kosten en werkgeversrisico’s van dien. En misschien wel het belangrijkste: u heeft meer tijd voor uw onderneming of gezin.

Meer weten?
Heeft u nog vragen over uw administratie? Neem dan contact op met Marita Sloetjes via tel. 0315 – 270 000. Wij helpen u graag verder!