Digitale administratie: zo bespaart u tijd

Datum gepubliceerd: woensdag, 15 mei 2019 Ga terug naar het overzicht

Met een digitale administratie bespaart u tijd. En heeft u meer tijd over om te ondernemen of tijd door te brengen met uw partner of gezin. Waar zit deze tijdswinst in? En hoe kunt u dit realiseren? We hebben het voor u op een rij gezet.

1) Koppeling met bank
Wanneer u bankiert bij ABN-AMRO, ING, Rabobank of Triodos, heeft u de mogelijkheid tot een automatische bankkoppeling met de bank. Op deze manier worden bankafschriften automatisch ingeladen in het boekhoudprogramma. Bij overige banken is het vaak wel mogelijk om digitale bestanden te downloaden. Deze moeten dan handmatig in het boekhoudprogramma worden geplaatst.

2) Ontvang en verstuur facturen digitaal
Vraag uw leveranciers om een digitale factuur. De meeste (online) boekhoudprogramma’s bieden de mogelijkheid tot het digitaal aanleveren van uw inkoop- en verkoopfacturen. Mail dus uw factuur rechtstreeks naar uw boekhoudprogramma (scannen kost veel meer tijd). Deze worden dan verwerkt met behulp van herkensoftware, waarbij het boekhoudprogramma een boekingsvoorstel doet op basis van de digitale factuur.

3) Maak foto van bonnetjes via de app
Ook kunt u foto’s van uw bonnetjes maken via een app. Deze kunt u downloaden op uw smartphone of tablet. Nadat de foto is geüpload, kunt u het bonnetje weggooien (met uitzondering van bonnetjes die contant zijn betaald: deze bonnetjes moet u nog fysiek bewaren). Betaal bij voorkeur dus met een (bank)pas en niet contant.

4) Koppeling met Internetbankieren: geen gegevens overtypen
Vanuit een aantal programma’s heeft u ook de mogelijkheid om rechtstreeks betalingen te doen. U hoeft dan niet langer de betalingsgegevens over te typen in Internetbankieren.

Administratie uitbesteden
Liever compleet ontzorgd worden? Mail dan uw facturen naar ons boekhoudprogramma en wij doen de rest. U heeft er dan geen omkijken meer naar. Wel heeft u dan kosteloos toegang tot uw digitale archief met facturen en het online dashboard met uw financiële informatie, zoals winst of verlies. Zodat u altijd weet hoe u ervoor staat.

Lees meer via onze pagina over digitale administratie.

Meer weten? Bel ons via 0315 – 270 000. Wij helpen u graag verder.