Subsidie Waardevermeerdering verlengd tot 1 juni 2023

18 november 2022
algemeen

Inwoners die te maken hebben met de afhandeling van aardbevingsschade als gevolg van gaswinning uit het Groningenveld of de gasopslag Norg, kunnen tot 1 juni 2023 de subsidie Waardevermeerdering aanvragen. Dit is een subsidie van maximaal € 4.000 voor energiebesparende maatregelen of verduurzamingsmaatregelen.

 

Voorwaarden

De subsidie heeft als belangrijkste voorwaarde dat er minstens € 1.000 erkende schade is geleden. Dit kan blijken uit bijvoorbeeld een erkend schaderapport of een rechterlijke uitspraak. Panden moeten ook een woonbestemming hebben om voor de subsidie in aanmerking te komen.

Omvang subsidie

De subsidie bedraagt 100% van de kosten met een maximum van € 4.000. Subsidiabele kosten zijn bijvoorbeeld de kosten van zonnepanelen, muurisolatie of een warmtepomp.

SNN voert uit

De uitvoering van de subsidie ligt in handen van het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN). Aanvragen dienen digitaal te worden ingediend via de site van het SNN.

Soms ook subsidie ná 1 juni 2023

Vanaf 1 juni 2023 gaat de Waardevermeerderingsregeling in aangepaste vorm door. Voor aanvragen ná 1 juni 2023 gelden nieuwe voorwaarden. De regeling is vanaf dan alleen nog bedoeld voor inwoners die meer dan een jaar moeten wachten op een schadebesluit van het Instituut Mijnbouwschade Groningen (IMG).

Meer weten?

Arjan Bokkers
fiscaal adviseur

Meer nieuwsberichten

Voorlopig geen info meer uit UBO-register

De Kamer van Koophandel zal voorlopig geen informatie verstrekken uit het zogenaamde UBO-register. De KVK zet deze stap naar aanleiding van een uitspraak van het Europese Hof van Justitie.   UBO-register Voor een aantal juridische entiteiten bestaat de plicht om geregistreerd te zijn in het zogenaamde UBO-register. UBO staat voor ‘ultimate beneficial owner’, ofwel de […]

INFORMA november 2022

Wat speelt er op fiscaal gebied? Wat zijn de laatste wijzigingen? Je leest het in onze INFORMA november 2022. In deze editie: In deze editie lees je o.a. over: 1. Akkoord Tweede Kamer belastingplannen 2023: ondernemers en werkgevers 2. Belastingplannen 2023 particulieren en box 3: akkoord Tweede Kamer 3. Massaalbezwaarplusprocedure voor niet-bezwaarmakers box 3 4. […]

Aftrek btw alleen bij afgescheiden ruimtes?

Als u een pand zowel voor belaste als vrijgestelde prestaties gebruikt, kunt u de aftrek van btw alleen baseren op het werkelijke gebruik als de ruimtes in het pand zijn afgescheiden. Hoe zit dit?   Voorbelasting Als ondernemer mag u de door u betaalde btw op zakelijke uitgaven, de voorbelasting, in beginsel in aftrek brengen […]

accountants en adviseurs sinds 1926 - accountants en adviseurs sinds 1926 -
ga