Pensioen
en inkomen

Grip op je financiële toekomst

Heb je vermogen opgebouwd? Hoe maak je dan optimaal gebruik van de fiscale voordelen? Wat gebeurt er bij trouwen, gezinsuitbreiding of scheiding? Welke gevolgen heeft je pensioen of overlijden? Iedereen krijgt weleens te maken met ingrijpende veranderingen. Naast de emotionele aspecten heeft dit vaak ook financiële consequenties. Onze financiële planners helpen je hier graag bij.

Hoe heb je je financiën in de toekomst geregeld?

Heb je voldoende bestedingsruimte, ook na je pensionering? Zijn er veranderingen in je persoonlijke situatie of onderneming die van invloed kunnen zijn op je vermogen? Financiële planning helpt je bij het in kaart brengen van jouw huidige situatie en het plannen van je financiële toekomst. Een toekomst die past bij jouw inkomen en levensstijl.

Schenken en erven

Wil je graag schenken? Als je tijdig maatregelen treft voor (familie)vermogens en nalatenschappen, kun je optimaal gebruik maken van de fiscale voordelen. Zoals het financieel ondersteunen van eventuele kind(eren). Wordt je belast met een erfenis? Met behulp van estate planning helpen wij om de bijbehorende financiën op orde te krijgen.

Huwelijk en echtscheiding

Ga je trouwen of scheiden? Dat brengt naast emoties een hoop rompslomp met zich mee. Wij adviseren je graag over de financiële en fiscale aspecten van huwelijk en scheiding. Hoe groot is de financiële impact? Dat hangt mede af van de wijze waarop je bent getrouwd. Ons uitgangspunt is om het financieel zo goed mogelijk voor je te regelen.

Jouw eigen pensioen

Wanneer kan ik met pensioen? Wat heb ik na mijn pensioen te besteden? Kan ik eerder stoppen met werken? Hoeveel (extra) pensioen moet ik hiervoor opbouwen? Pensioen is een belangrijke bron van inkomsten. Ook kun je via een partnerpensioen of nabestaandenpensioen zorgen dat jouw naasten financieel goed verzorgd achterblijven. Benieuwd naar je pensioen? Een overzicht van jouw pensioen kun je raadplegen via www.mijnpensioenoverzicht.nl.  

Pensioen voor jouw werknemers

Heb je een eigen bedrijf of ben je werkzaam in een bedrijf en wil je pensioen regelen voor jouw werknemers? Wij kunnen jouw situatie in kaart brengen en adviseren welke financiële oplossing het beste past bij jouw situatie. Wij geven antwoord op al je pensioen vragen, zowel voor je eigen pensioen als het pensioen voor je werknemers.

Overlijden

Geen onderwerp waar je graag over nadenkt, maar toch is het belangrijk om hier eens bij stil te staan. Zoals een testament en de testamentvorm. Of iemand te benoemen tot testamentair executeur, zodat alles goed wordt geregeld bij overlijden.

Financiële planning is een dienst van Westerveld en Vossers Pensioen- en Inkomensadvies B.V.

Meer weten?

Bas Teuwsen
vennoot/ fiscalist
Karin Swinkels
belastingadviseur

Meer weten over jouw pensioen en inkomen?

Graag kijken wij of je huidige pensioen volstaat of dat er nog stappen genomen kunnen worden om je pensioen aan te vullen, zodat je later niet voor financiële verrassingen komt te staan. Sta je op het punt van pensionering? Wij helpen je graag om jouw pensioen aan te vragen en te adviseren bij eventueel te maken keuzes zoals bijvoorbeeld uitruilen of variabele pensioenuitkeringen. Ook kunnen wij je helpen bij het optimaal verdelen van je vermogen en schenken en erven. Neem hiervoor contact op met Bas Teuwsen via tel. 0315 – 270 000. 

Jouw financiële toekomst

Wijzigt je huishouden? Bijvoorbeeld door samenwonen, verhuizen of gezinsuitbreiding? Dat zorgt vaak voor ingrijpende financiële consequenties. Wij kunnen je bijvoorbeeld helpen met praktische zaken, zoals het doorgeven van wijzigingen aan de Belastingdienst.

Tip: Geef wijzigingen altijd door aan ons. Dat kan belangrijk zijn voor overige zaken. Zijn wij op de hoogte? Dan kunnen wij je beter adviseren. We gaan samen voor het beste resultaat.

Geef wijzigingen aan ons door

Anticiperen op jouw toekomst? Maak een financieel plan

Vaak overheerst de dagelijkse gang van zaken. Toch is de (middel)lange termijn ook belangrijk. Nieuwe omstandigheden leiden soms tot een ander resultaat. Wat kun je verwachten? Welke maatregelen kun je nemen? Anticipeer in je begroting op nieuwe omstandigheden.

accountants en adviseurs sinds 1926 – accountants en adviseurs sinds 1926 –
ga