Fiscaal advies

Fiscaal gunstig ondernemen

Als ondernemer heb je te maken met de Belastingdienst. De Nederlandse fiscale wet- en regelgeving staat internationaal bekend om zijn complexiteit. Daarnaast is de wetgeving aan voortdurende wijzigingen onderhevig. Onze fiscalisten zorgen dat je niet voor (onaangename) fiscale verrassingen komt te staan én zoeken graag naar het optimale resultaat binnen de kaders.

Zekerheid over je fiscale positie

Als ondernemer wil je zo fiscaal gunstig mogelijk ondernemen en geen gedoe met de Belastingdienst. Zonder risico’s. Goede fiscale advisering is zoeken naar creatieve oplossingen die er voor zorgen dat je niet teveel belasting betaalt. Onze belastingadviseurs houden rekening met jouw persoonlijke situatie en wensen, voor een optimale fiscale structuur. Ook verzorgen wij graag je belastingaangiften.

Onderneming versus privé

Je onderneming en je eigen privé situatie zijn vaak nauw met elkaar verweven. Wij kunnen op alle fiscale terreinen actief signaleren en integraal adviseren. Denk daarbij aan vermogensgroei, bedrijfsoverdracht, dividend, loonheffing, schenken en erven. Maar ook financiële planning, pensioen en inkomen.

Directeur grootaandeelhouder (DGA)

Ben je DGA? Dan hebben je onderneming en je privésituatie beide hun eigen belangen, fiscale regels en gevolgen. Financiële planning is dan zinvol door de verschillen in de fiscale behandeling tussen DGA en BV.

Meer weten?

Bas Teuwsen
vennoot/ fiscalist
Arjan Bokkers
vennoot / fiscaal adviseur

Meer weten over fiscaal advies?

Neem dan contact op met onze fiscaal adviseurs mr. Bas Teuwsen CFP® RB of Arjan Bokkers MSc via tel. 0315 – 270 000. Wij helpen je graag verder.

Integraal advies

Je onderneming en je eigen privé situatie zijn vaak nauw met elkaar verweven. Wij kunnen op alle fiscale terreinen actief signaleren en integraal adviseren. Ben je DGA? Dan hebben je onderneming en je privésituatie beide hun eigen belangen, fiscale regels en gevolgen. Financiële planning is dan zinvol door de verschillen in de fiscale behandeling tussen DGA en BV.

Veelvoorkomende fiscale aandachtspunten


Fiscale eenheid

Onderneem je vanuit meerdere bv’s? Dan kan het fiscaal aantrekkelijk zijn om de bv’s een fiscale eenheid te laten vormen. Zowel in de vennootschapsbelasting als in de omzetbelasting is een fiscale eenheid mogelijk. De voorwaarden luisteren nauw en hoewel deze constructie zeker voordelen kent, zijn er ook enkele belangrijke nadelen. Wij adviseren je graag.

Btw en buitenland

Lever je goederen over de grens? Of verricht je diensten aan afnemers buiten Nederland? Verdiep je dan in de mogelijke btw-verplichtingen in andere landen. Moet ik btw in rekening brengen? Welk tarief moet ik toepassen? Wie moet de btw afdragen? In welk land moet de btw worden betaald? Hoe moet ik betaalde btw terugvragen? Lever je goederen aan een ondernemer in de EU? Dan zal er over het algemeen sprake zijn van een intracommunautaire levering (ICL). Wij helpen je graag om je Nederlandse en buitenlandse btw-verplichtingen in kaart te brengen.

 

Auto van de zaak

Fiscaal vriendelijk rijden wordt steeds lastiger, nu de autobelastingen de laatste jaren zijn aangescherpt. Het kan nog wel, maar de voordelen zijn voor een steeds kleinere groep beschikbaar. De bijtellingspercentages voor nieuwe auto’s verschillen per type (elektrisch, waterstof, zonnecel of overig). Ook zijn er de komende jaren wijzigingen op komst. Wij informeren je graag over de fiscale voordelen en de toekomstige wijzigingen.

Horizontaal Toezicht

Vooraf weten waar je aan toe bent? Als belastingplichtige kun je via ons deelnemen aan Horizontaal Toezicht indien je hiervoor in aanmerking komt. Wij hebben hiervoor een convenant afgesloten met de Belastingdienst. Dit convenant is gericht op een optimale samenwerking, een goede kwaliteit en een efficiënte manier van uitvoeren van de wetten. Hiermee voorkom je naheffingen en/of onaangename verrassingen en wordt je bij vragen eerder geholpen door de Belastingdienst. Wil je weten of je in aanmerking komt voor Horizontaal Toezicht? Bel ons dan via tel. 0315 – 270 000.

Scherpzinnig
in kennis


Als ondernemer heb je te maken met verschillende wet- en regelgeving. Wij houden je graag op de hoogte van de ontwikkelingen. Regelmatig plaatsen wij nieuwsartikelen en brengen wij advieswijzers uit.

accountants en adviseurs sinds 1926 – accountants en adviseurs sinds 1926 –
ga