Fusie en overname

Wil je een bedrijf (ver)kopen?

Wil je je bedrijf uitbreiden door een bedrijfsovername? Of wil je je bedrijf juist verkopen? Een fusie, overname of bedrijfsopvolging is een ingewikkeld traject. Wij helpen je graag om de bedrijfsoverdracht in goede banen te leiden.

Bedrijf overnemen of fuseren

Welk bedrijf wil je overnemen en met welk doel? Bij een overname of fusie brengen wij de risico’s, kansen en juistheid van de gepresenteerde informatie in kaart. Voorafgaand onderzoek geeft informatie die van belang kan zijn voor de onderhandelingen en helpt verrassingen achteraf te voorkomen. Wij helpen je graag de beste deal te realiseren.

Ben je van plan om je onderneming te verkopen?

Wij zorgen dan bijvoorbeeld dat je onderneming de juiste waardebepaling krijgt. Ook adviseren wij je bij het (fiscaal) herstructureren en bestemmen van je vrijgekomen middelen.

Ondersteuning bij het gehele proces

In het overnameproces zijn verschillende stappen. Naast zakelijke aspecten, spelen vaak ook emotionele aspecten een rol. Elk traject is maatwerk. Wij begeleiden ondernemers dan ook in het volledige overnameproces. Van oriëntatie en voorbereiding tot de werkzaamheden die komen kijken bij de daadwerkelijke transactie, zoals diverse voorwaarden, boekenonderzoek (ook wel ‘due diligence’ genoemd) en de definitieve keuze.

Meer weten?

Feiko Vrieze
vennoot / accountant

Meer weten over fusie en overname?


Neem contact op met onze overnameadviseur Feiko Vrieze RA via telefoonnummer 0315 – 270 000. Wij helpen je graag om jouw bedrijfsoverdracht in goede banen te leiden. 

Specialist in overname

Dankzij onze jarenlange ervaring op het gebied van fusie- en overnamebegeleiding voor ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf (MKB) staan wij borg voor vakkundige begeleiding. Ook beschikken wij over een breed netwerk dat in staat is snel de juiste match te maken tussen een verkoper en een koper.

accountants en adviseurs sinds 1926 – accountants en adviseurs sinds 1926 –
ga